Доколку сакате да јадете нешто набрзина, а немате идеја, тогаш тука се тортиљите
СОСТОЈКИ:
шест тортиљи
300 гр мелено говедско месо
две црвени пиперки
чаша конзервиран грав
чаша конзервирана пченка
две чешниња лук
главица кромид
чаша пире од домати
150 мл павлака
јајце, масло
малку млеко
сол, бибер
На масло пропржете ги ситно исечканите кромид и лук, па додадете сецкан црвен пипер и мелено месо. Додадете сол и бибер и додадете чаша доматно пире. Динстајте уште неколку минути, потоа тргнете го од оган и додадете ги гравот и пченката.
Измешајте сѐ добро. Загрејте ги тортиљите во тава, па ставете по две или три лажици од смесата на секоја и завиткајте. Готовите тортиillaи наредете ги во намастена тава.
Изматете го јајцето со кисела павлака и млеко, потоа истурете ја оваа смеса врз тортиљите и печете ги во рерна. Послужете топло со салата.