Има 2.3 милиjарди на сметка, а нема кола и стан

Loading...

Николас Бергруен е педесетгодишник кој не поседува куќа ниту скапоцени автомобили, па дури ни часовник, а со себе носи само по неколку ситници во хартиена кеса, пишува „Дејли мејл“.
Сепак, тој се разликува од останатите бездомници поради тоа што на банкарската сметка има 2,3 милијарди долари.

На овој „богаташ-бездомник“ не му се допаѓа животот кој го водат луѓето како него, па затоа пред 12 години го продал луксузниот стан и приватниот остров. Наместо во куќа. живее во хотели, а смислата на животот ја пронашол во патувањата и убавите жени.

Остатокот на овој мошне интересен текст, односно за тоа како Николас го гледа животот на нашиот партнерски сајт:

https://news.vrabotuvanje.com.mk/mk/articles/od-rabota-nema-sramota/ima-23-milijardi-na-smetka-a-nema-kola-i-stan

loading...
Loading...