Вработени првите 150 луѓе во Дрекселмаер

Loading...

Денеска Дрекслмаер информираат дека во новата фабрика за сега се вработени 150 луѓе а половина од нив ја завршиле обуката во производствениот погон на компанијата во Сату Маре, Романија и во централата во Вилзбибург, Германија.Во фабриката треба да се вработат четири илјади луѓе.

Само до сега за работа аплицирале оклу 3600 невработени, најмногу од Кавадраци. Работа бараат и од Велес, Прилеп, Неготино, Градско и Росоман.

Целиот текст кој е мошне информативен на линкот:

https://news.vrabotuvanje.com.mk/mk/articles/muabet-na-denot/vraboteni-prvite-150-lugje-vo-drekselmaer

loading...