Што се случува со Facebook профилите на луѓето кога ќе починат?

Дали некогаш сте се запрашале што се случува со Facebook профилите на луѓето кога ќе починат? Со пополнување на формуларот за бришење, Facebook трајно го брише тој профил, а со исполнување на уште еден формулар, Facebook профилот го претвора во “виртуелен споменик” на починатата личност која можат да ја видат сите пријатели. 

Кога ова е завршено, на тој профил веќе не е можно најавување, а на ѕидот можат да пишуваат само оние кои претходно биле пријатели со личноста.

Пронајдете не на следниве мрежи: