ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ПРОБАТЕ: Ова е претерано НАЈДОБРИОТ прелив за пити!

Направивте пита со одличен состав и вкус, меѓутоа сакате овој пат да биде посебно приготвена? Имаме предлог за вас!Состојки:
7 лажици брашно
1 сув квасец
2 шолји млеко
1 шолја масло
Сол или шеќер (во зависност каква пита правите)
Подготовка:Кога подготвувате пита од готови кори, солена или слатка, секоја коре премачкајте ја со овој прелив а потоа филувајте ја на вообичаен начин. Остатокот од преливот истурете го врз питата и оставете да отстои час и половина пред печење.Состојки:
7 лажици брашно
1 сув квасец
2 шолји млеко
1 шолја масло
Сол или шеќер (во завис

Пронајдете не на следниве мрежи: