ГЕНИЈАЛЕЦ: Овој коњ прво се плашеше од водата, а потоа направи вистинско шоу!

Девојка јавала коњ и се било во најдобар ред, додека не стигнале до реката…Коњот се исплашил и никако не сакал да загази во водата. Девојката се обидела да го усмери кон реката, но тој одбивал. Едноставно, стравот  бил преголем.
Бидејќи не сакала туку така да се откаже, девојката се симнала, го фатила за уздите и полека со коњот пришла до реката. Животното и понатаму било исплашено, но наскоро се случила неверојатна промена.
Било доволно девојката само неколку пати да удри по водата, за да му покаже на коњот дека тоа не е ништо страшно. Но наместо тоа, како што очекувала, коњот да го сфати тој потег како мотивација да влезе во водата, нејзиниот миленик отишол понатаму.
Коњот полека влегол во водата, гледал како таа удира со нозете по водата, а потоа и самиот почнал да удира.
Следело воодушевување, коњот не престанувал со веселата игра, а среќата не ја криела ниту сопственичката, иако добро испрскана, се смеела што нејзиниот миленик го победил стравот од водата.
Погледнете го видеото.

Коњот се исплашил и никако не сакал да загази во водата. Девојката се обидела да го усмери кон реката, но тој одбивал. Едноставно, стравот &n

Пронајдете не на следниве мрежи: