Мара се смилува: Блажо еве ти 500 денари, и оди кај комшиката да те задоволи…

Loading...

Влегла Мара во осми месец од бременоста, креветот станал премногу тесен, па Блажо и Мара спијат во одвоени кревети.Влегла Мара во осми месец од бременоста, креветот станал премногу тесен, па Блажо и Мара спијат во одвоени кревети. Една вечер се сожалила Мара, па на Блажо му вика:
– Блажо злато, те разбирам јас, затоа еве ти 500 денари оди кај комшиката па нека те задоволи. Но запамти – ова ти е прв и последен пат!
Блажо не можел да поверуваш што слуша, но брзо-побрзо трча кај комшиката. За кратко време се враќа назад.
– Не сака комшиката за 500, бара 1000 денари – целиот потиштен вели Блажо. 
А Мара на тоа вели:
– Види ја кучка, а кога она беше трудна јас можев да земам по 500 денари а?Влегла Мара во осми месец од бременоста, креветот станал премногу тесен, па Блажо и Мара спијат во одвоени кревети. Една вечер се сожалила Мар

loading...
Loading...