НИКОГАШ ДОСТА: Крцкав леб со кромид и кашкавал!

Имаме предлог како да го искористите лебот на најдобар начин. Со само неколку работи, вашиот леб ќе прерасне во превкусен специјалитет.Состојки:
– 1 векна леб- 100 гр кашкавал- 100 гр моцарела- Кромид / босилок / рузмарин- 70 гр путер- 1 лажица сусам- 1 лажица ленено семе
Подготовка:
Исечете го кашкавалот на што потенки парчиња.  Лебот исечете го на коцкици (погледнете на видеото), исецкајте кромид, босилек или рузмарин и помешајте го сето со стопен путер. Добиената смеса истурете ја помеѓу исецканите коцки леб, како и кашкавалот. Ставете фолија на лебот и оставете да се пече во загреана рерна на 180 степени околу 15 минути. Потоа отстранете ја фолијата и вратете назад да се допече лебот уште некои десет минути.
Целата приготовка можете да ја погледнете на видеото во продолжение. Добар апетит!Состојки:
– 1 векна леб- 100 гр кашкавал- 100 гр моцарела- Кромид / босилок / рузмарин- 70 гр путе

Loading...