Ништо ПОВКУСНО не сте пробале! Има и НУТЕЛА!

Loading...

Доколку сакате да ги изненадите домашните, ова можете да го направите за многу кратко време! Во прашање е ѕвездасто тесто, кое можете да го направите по кој било рецепт.Тестото ставете го на површина на која претходно сте посипале брашно, па поделете го на 4 еднакви делови. Секој од нив исукајте го со сукало, а потоа поклопете со чинија и исечете по краевите.
Потоа преку тестото намачкајте Нутела, па истото повторете го следното парче тесто, се до последното. Потоа тестото внимателно префрлете го во тавче, на кое претходно сте ставиле хартија за печење.
Во центарот на тестото, ставете чаша и со нож внимателно исечете го тестото на 16 еднакви делови. Поместете ја чашата, а две парчиња од тестото увртете ги два пати.
Погледнете ја целосната постапка на видеото:Тестото ставете го на површина на која претходно сте посипале брашно, па поделете го на 4 еднакви делови. Секој од нив исукајте го со сукало, а пот

loading...