ОК ВМРО – ДПМНЕ Битола: Реакција на Борче Димитровски за одржаниот прес на Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

Loading...

Техничкиот Министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, кој од првиот работен ден се занимава исклучиво со згрижување на партиски кадри по наредба и налог на партискиот лидер Зоран Заев и кој ќе остани запаметен по тоа што незаконски го уапси единствениот македонски Градоначалник во Албанија, се појави во Битола и зборуваше за корупција и партизација на институциите?Му порачуваме на техничкиот Министер наместо да дава изјави полни со лицемерие, да се зафати за работа и да работи за интересот на граѓаните а не интересот на партијата. Го повикуваме да ги открие напаѓачите на Претседателот на Светскиот Македонски конгрес, Тодор Петров, и да побара соодветна санкција за нив. Се разбира, ако крвавите сценарија кои ги најавија партиските кадри што ги вработи во МВР не се негова крајна цел.Му порачуваме на техничкиот Министер наместо да дава изјави полни со лицемерие, да се зафати за работа и да работи за интересот на граѓаните а

loading...
Loading...