Овој трик секогаш успева: Како да испржите совршени јајца на око

Наједноставната работа на светот е да испржите јајца наоко, зарем не?сепак, за совршено испржени јајца потребно е да примените неоколку трикови.За почеток ќе ви биде потребна тава за пржење кој не се лепи и средна тепература на ринглата. Можете да додадете и неколку капки вода, или да го поклопите тавчето за време на пржењето.
Постои трик и за совршен круг и всушност е многу едноставно. Ставете прстен од кромид и во него пржете ги јајцата, и такви можат веднаш во сендвич. Нема да се „разлеат“ и ќе бидат доволно цврсти.

И проверено успева, секогаш! Не само што јајцето е поцврсто, туку може и полесно да се сврти, доколку сакате.
Јајцата можете да ги пржите во пиперка, виршла, бидете креативни и разубавете го едноставниот појадок.
За почеток ќе ви биде потребна тава за пржење кој не се лепи и средна тепература на ринглата. Можете да додадете и неколку капки вода, или да го по

Пронајдете не на следниве мрежи: