СЕ ТОПАТ ВО УСТА: Школки полнети со пилешко и брокула

Loading...

Прсти да изедете!Време за готвење: 45
Калории: 515
Јаглехидрати: 59,7
Масти: 17,4
Протеини: 29,1
 Потребни состојки
450 гр Алфредо сос
2 чаши варено пилешко месо, а потоа изрендано
2 чаши варена брокула, сецкана
1 чаша рендан чедар кашкавал или моцарела
¼ чаша рендан пармезан
тестенини во вид на школка, варени
1 ½ или 2 чаши сос за шпагети – по избор
Сол/бибер (по потреба)
Начин на подготовка.
– Загрејте ја рерната на 280 степени
– Во голем сад измешајте го Алфредо сосот, пилешкото, брокулата и сирењето.
– Со лажица наполнете ги школките од смесата.
– Тавчето за печење намастете го со путер или масло за готвење.
– Рамномерно распоредете го сосот за шпагети на дното на тавата (доколку сакате.
– Наредете ги школките во тавчето за печење.
– Покријте со фолија и печете 35 минути.
Истото ова можете да го направите и со други тестенини по избор.
Имајте добар апетит!Време за готвење: 45
Калории: 515
Јаглехидрати: 59,7
Масти: 17,4
Протеини: 29,1
&n

loading...
Loading...