Што ќе ти се случи ако на носот нанесеш паста за заби?

Loading...

Рецептите за овој третман варираат-па така некои велат дека само со чиста четка е потребно да го исчистите носот без додавање на паста, а некои пак дека сами треба да направите паста специјално за носот. Секако за рецептот може да употребите обична паста за заби и нема да погрешите.
Веројатно веќе знаете дека пастата е одличен сојузник против акните, па нема потреба да се сомневате. Потребно е да го измиете прво носот, потоа да направите смеса од соба бикарбона, паста за заби и вода. Ќе добиете смесна слична на течен лепак.
Нанесете ја смесата на нос и со четка почнете да триете. Секако за ова употребете нова четка не онаа со која ги миете забите. Кога ќе завршите со третманот измијте ја кожата. Поновете ја оваа постапка секој втор ден. 
ПРОЧИТАЈТЕ: ЛЕК КОЈ ЈА УНИШТУВА И НАЈЛОШАТА БОЛЕСТСекако за рецептот може да употребите обична паста за заби и нема да погрешите.
Веројатно веќе знаете дека пастата е одличен сојузник проти

loading...