Ознака: асфалтирање

Живот

Патот од Драчево кај пругата до село Лисиче затворен за сообраќај 

Од денеска ќе биде затворен за сообраќај патот од Драчево кај пругата до селото Лисиче, информира Автомото сојузот на Македонија. Прекинот е заради асфалтирање на патот, а активностите ќе траат […]

Локална самоуправа

Асфалтирање на улица Јужноморавски бригади

Асфалтирање на улица Јужноморавски бригади.Со средства од Владата на Република Македонија за санација и реконструкција на улиците оштетени од поплавата во август 2016 година, ЈП Македонијапат направи подготовка и ја […]

Локална самоуправа

Асфалтирање улици во Ченто

Градоначалникот Тони Трајковски, направи увид во градежни работи, каде е во тек асфалтирање на улици во Ченто. Подготовката на улиците ја прави општина Гази Баба со фирмата изведувач АДРА, а асфалтирањето […]

Вести

Сообраќајот на патниот правец Маврово–Дебар утре неколку часа во прекин

Сообраќајот на патниот правец Р1202 Маврово–Дебар, на делот од Мелнички мост до село Долно Косоврасти, утре од 13 до 17 часот ќе биде во прекин во двата правци.Како што соопшти АМСМ, прекинот […]

Вести

Сообраќајот на патниот правец Маврово–Дебар утре во прекин на неколку часа

Сообраќајот на патниот правец Р1202 Маврово–Дебар на делот од Мелнички мост до село Долно Косоврасти утре ќе биде во прекин во двата правци од 13 до 17 часот.Како што соопшти […]

Локална самоуправа

Се асфалтира влезната улица во село Митрашинци – Берово

Конечно после толку напори влезната улица во с. Митрашинци добива нов асфалт. Неколку години наназад предлог проектот на градоначалникот на Општина Берово е стопиран од страна на мнозинството на Советот […]

Локална самоуправа

Се асфалтира патниот правец Бурилчево- Аргулица

По завршувањето на подготвителните активности на теренот , денес механизацијата на ЈП „Македонија Пат “ , во општина Чешиново-Облешево започна со активност за асфалтирање на патниот правец Бурилчево-Аргулица.Овој патен правец […]

Локална самоуправа

Започна асфалтирањето на дел од улицата Ѓорче Петров

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски, денеска /09.09.2016 година, сабота/ присуствуваа на асфалтирањето на дел од улицата Ѓорче Петров.Градежните екипи на „Пелагонија“ […]