Ознака: Гугл

Технологија

Нова заразна игра на „Гугл“ по повод Ноќта на вештерките

По повод Ноќта на вештерките, Google промовираше видео игра во која мачката Момо има задача да го спаси Училиштето за магии од духови.Играчите ѝ помагаат на слатката мачка да ги […]

Технологија

Навистина мислите дека можете да избришете се?! Не можете ниту дел!

Командата во интернет пребарувачот   „Delete Browsing History“ не е доволна, бидејќи не брише се, дури ниту добар  дел од она што  сте посетувале.Познатиот портал „Digital Spy“ во својата IT рубрика […]

Вести

Места кои не се проодни, кои се поплавени и кои се погодени од поплавата се гледаат на мапата на „Гугл“

Места кои не се проодни, кои се поплавени и кои се погодени од поплавата, се прикажани на мапа на интернет-страницата „Гугл“, преку која граѓаните можат да добијат најнови информации за […]

Занимливости

Останал без зборови кога видел што гуглала неговата баба!

Бен Џон на Твитер открил што видел, кога ја прегледал историјата на пребарување на Гугл. Се зачудил кога видел што гуглала неговата 85-годишна баба Меј Ешворт.Ова е фотографијата од пребарувањата […]

Занимливости

Што пребаруваше светот во 2012 година

Интернет пребарувачот Гугл ја објави листата за најпребарувани вести луѓе и фотографии за изминатата година.   Погледнете што најмногу пребаруваше светот за изминатата 2012 година на следниот линк.     […]