Ознака: домат

Живот

Доматот подмладува и го штити вашето здравје

Оваа намирница е многу лековитa и поради ниската калорична вредност е посакувана кај многу диети за слабеење.Доматот е семоќна намирница за која не сте знаеле многу… Доматот, зеленчук кој всушност […]

Занимливости

Доматот подмладува, не дебелее и го штити вашето здравје

Оваа намирница е многу лековитa и поради ниската калорична вредност е посакувана кај многу диети за слабеење.Доматот е семоќна намирница за која не сте знаеле многу… Доматот, зеленчук кој всушност […]

Кулинарство

Предупредување: Еве зошто никогаш повеќе не треба да јадете домат и краставица во иста салата

Комбинирањето на крставицата  и доматот воопшто не е пожелно, бидејќи имаат различно време на варење на храната. Комбинирањето на такви состојќи може да предизвика ферментација на храната во желудникот и […]