Ознака: книги

Култура

Промоција на книги од иселеници од Македонија

Агенцијата за иселеништво на Република Македонија денеска во амфитеатарот на Министерството за надворешни работи организира промоции на шест книги од автори иселеници од Македонија.Агенцијата најави дека целта на промоциите е […]

Издвојуваме

Гостување на Гербранд Бакер во Три

Гостување на Гербранд Бакер во ТриИздавачкиот центар ТРИ има чест да ја најави посетата на господинот Гербранд Бакер, истакнат современ автор од Кралството Холандија, кој во нашата земја доаѓа за прв […]

Локална самоуправа

Штип: Продолжува „Бесплатната летна школа“ на библиотеката

Продолжува „Бесплатната летна школа“ на библиотеката (10:00)НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ продолжуваа со реализација на проектот „Бесплатна летна школа“. Станува збор за проект во кој заинтересирнаи граѓани, ученици, студенти ќе добијат соодветни […]

Сцена

Сораја: Прочитав повеќе од 600 книги за градите да ми бидат поголеми

Сораја Вучелиќ во Ами Г шоуто ја откри тајната за своите бујни гради, завeдувајќи го водителот полугола и хранејќи го со колбаси и чоколади. Иако многумина мислат дека е уште […]