Ознака: контроверзни фајлови

Историја Контроверзни фајлови

РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ ИЛИРИТЕ-АЛБАНЦИ И ГЕГИТЕ (ПРВ ДЕЛ)

За да се одговори прецизно на ова прашање и да бидеме со доволна сигурност, потребно е да се потпреме не само на сопствените чувства и видни разлики туку пред се […]

Издвојуваме Контроверзни фајлови

СИБИРСКИОТ ПОХОД НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ (ВТОР ДЕЛ)

Прашањето што е важно да се постави, за да се разјасни оваа заплетканост и нејасност во историска смисла е следново: Зошто научниот свет преќутува за овие наоди и откритија што […]

Издвојуваме Контроверзни фајлови

СИБИРСКИОТ ПОХОД НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ (ПРВ ДЕЛ)

Сибирскиот поход на Александар Македонски – Новгородов Николај Сергеевич Младиот Македонски цар Александар во IV век п.н.е. трипати имал воен судар со древните Руси (Гедросии), и на крајот ја изгубил […]

Контроверзни фајлови

Датумот на Брегзит е масонска Нова година: 24 јуни е роденденот на Големата Ложа на Англија!

Додека економистите и политичарите ги пресметуваат последиците од Брегзит, некои од теоретичарите, британската одлука ја поврзуваат со Големата Ложа на Англија! Според нив, датумот на објавувањето на резултатите од разводот […]

Контроверзни фајлови

ДАЛИ СТАРОЗАВЕТНИОТ “БОГ” ОД БИБЛИЈАТА E ВСУШНОСТ ЛУКАВИОТ?

Кој е всушност еврејскиот “бог” Јехова кој во Библијата го преведуваат како Господ Бог? Фамозниот сликар Караваџо не бил неписмен да ја утне до толку пустинската костимографија и да представи […]

Издвојуваме Контроверзни фајлови

КОЈ ГО УБИЛ НИКОЛА ТЕСЛА?

Никола Тесла бил еден од најголемите и најнадарените луѓе на планетава. За родениот гениј многу пати нашироко се пишувало, така да нема потреба да додаваме ништо повеќе за Теслиониот живот, […]

Вести Контроверзни фајлови

КоронаВирусот има вештачки “ХИВ Додаток“ создаден во Канада и внесен како биооружје против Кина!?

И додека медиумите пумпаат лажни приказни диктирани од ЦИА и Дип Стејт за оцрнување на Кина, дека вирусот е Кинески и “избегал од лабораторија и отишол на пазарот за риби […]

Uncategorized Издвојуваме Контроверзни фајлови

ДАЛИ АМАЗОНКИТЕ БИЛЕ СЛАВЈАНКИ?

На насловното интригантно прашање, задоволителен одговор ни оставил истакнатиот средновековен дубровчанец – Мавро Орбини. Кој бил Мавро Орбин и поради што тој е толку значаен за нас? Мавро Орбин, исто така […]