Ознака: мислење

Избор на уредникот

Росоклија: МЕНТАЛИТЕТ(И)

Тие што се најжестоки во одбраната на македонскиот колективен национален идентитет, не ги интересира колективниот имунитет и заштитата на колективот, тие своите деца нема да ги вакцинираат (право на личен […]

Избор на уредникот

Зошто сме иделе само пред домовите на ВМРО ДПМНЕ? Бреееј тенекија брееј!

Миленко сега и Бачев ли ќе го шеруваш? -коментар на слеп партиски Македонец на пост кај Миленко Неделковски во врска со вчерашниот протест пред домот на Василевски. -И до кога […]

Колумни

ЛЕВИЧАРЕЊЕ, ДЕСНИЧАРЕЊЕ И ЗБУДАЛУВАЊЕ

ЛЕВИЧАРЕЊЕ, ДЕСНИЧАРЕЊЕ И ЗБУДАЛУВАЊЕ. Според некои проценки, Троцки левичарот, заедно со Камењев и Зиновјев (Григориј, а не Александар Зиновјев) ја имал таа среќа што ја загубил борбата со десничарот Сталин, […]

Избор на уредникот

МИНУВАЊЕ НИЗ ОГРАДАТА – Цуцуловски

МИНУВАЊЕ НИЗ ОГРАДАТА. Повторно ја објавувам песната „Ограда“ од американскиот поет Карл Сандберг: „Камената куќа крај езерото е довршена и работниците почнуваат да ја оградуваат. Оградата е направена од железни […]