Ознака: мудрост

Живот

Првиот знак за човековата глупавост е целосното отсуство на срам

Сигмунд Фројд, најпознатиот психијатар и таткото на психоанализата, ни остави генијална мудрост и изрека за сите времиња. Меѓу другото, тука е и лекцијата што секој треба да ја запамети – […]

Живот

Не ги оставајте родителите кога се стари бидејќи тие дале се за вас додека биле млади!

Еднаш многу одамна на некое место постоело големо дрво каде што секојдневно доаѓало едно мало момче за да си игра. Тоа се качувало на врвот, ги јадело плодовите, се одморало […]

Живот Занимливости

Сестрата е прв пријател и втора мајка!

Да имаш сестра е еден од најголемите благослови на овој свет. Врската помеѓу сестрите е нераскинлива, цврста и никој не може да ја раскине со надворешна сила. Еве неколку потсетувања […]