Ознака: мудрост

Живот Занимливости

Кога ќе се чувствувате изгубено, прочитајте го ова…

Еден ден мудрецот го однел својот ученик во парк, лоциран во подножјето на шумата. Во паркот имало лавиринт со високи и мазни ѕидови, кои се осветлувале од сончевите зраци. Учителот […]

Живот

Дневна доза на мудроста на Тибетанскиот монах: Прочитајте го ова и веќе никогаш нема да бидете нервозни …

Постоеше еден тибетски монах кој во животот важел за светски човек. Кај него доаѓале луѓето по совет дури и од најдалечните земји, а важел за личност која отсекогаш е смирена […]

Занимливости

Бог секој ден го слушал мрморењето на еден човек се додека една вечер не одлучил да му одговори!

Си бил некој сиромашен и едноставен човек. Навечер, по заморната работа се враќал дома скршен и нерасположен. Љубоморно ги набљудувал луѓето кои се возеле во автомобилите и си уживале. “Нив […]

Видео

Десет минути мудрост од најскромниот претседател во светот!

Документарниот филм „#Човек“ (#Human), во кој учествувале преку 2 илјади луѓе, деновиве повторно стана актуелен во светската јавност, посебно делот во кој е интервјуиран Хозе Мухика.Поранешниот претседател на Уругвај, веќе […]

Занимливости

Зошто вие ги покривате вашите жени? Одговор кој ќе ве остави без текст!

Една убава приказна која може да нè научи дека некои работи не треба веднаш да ги гледаме со предрасуди, без разлика од која религија сме. Еден Британец дошол до некој мудрец […]