Ознака: одлука

Вести

Турција пушта на слобода 38.000 затвореници

Турција издаде декрет за ослободување на 38.000 затвореници. По неуспешниот обид за државен удар затворите се пренаселени, бидејќи десетици илјади бунтовници беа уапсени од властите. Според турските медиуми, над 35.000 […]

Вести

Јилдирим лиши околу 3 милиони државни службеници од одмор

Турскиот премиер Бинали Јилдирим укина денеска до следна наредба, годишен одмор за државни службеници.Владината уредба се однесува за околу три милиони државни службеници ширум државата, јавуваат локални медиуми. Државните службеници […]

Издвојуваме

Како и зошто го изгубивме „Прохор Пчински“?

ОДЛУКА За утврдување на објектите на аграрна реформа и имотите на манастирот Св.Прохор Пчињски и во Старац, Прешевска околија.Врз основа на рефератот на Месниот народен одбор во Спанчевац за прешевскиот […]

Вести

Денеска повторно расправа за предлогот за отповикување на Иванов

Во Собранието на Република Македонија денеска повторно треба да се состане Комисијата за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот Ѓорге Иванов поради неговата […]