Ознака: ориз

Вести

Годинава се очекуваат просечни приноси по 5000 килограми ориз од хектар

Поволните временски услови последните десетина дена им одат во прилог на земјоделците од кочанскиот регион кои забрзано ја привршуваат жетвата на оризовата култура. Од насеаните 4.850 ха во регионот од […]

Живот

ФАНТАСТИЧНО ОТКРИТИЕ: Оризот ги намалува калориите!

Ново истражување на група американски научници, открила дека количината на калориите во оризот може да се намапи скоро на половина.Имено, тој процес настанува, така што во зовриена вода се додава […]

Вести

Нов проект за одржливо производство на ориз со капка-по-капка наводнување

Проектот на УСАИД за експанзија на мали бизниси кофинансиран од Владата на Швајцарија го одбележа отпочнувањето на проектот „Одржливо производство на ориз во Кочанско“, со демонстрација на еден од првите […]