Ознака: родители

Живот

Шест важни совети за родителите во време на коронавирусот

Светската здравствена организација состави листа со шест најважни совети за родителите во оваа доба на пандемијата со коронавирусот. Првиот и најбитен совет кој го дава СЗО е родителите да издвојат […]

Живот

Сакате да ги направите среќни, а им нанесувате штета: Родители, не им купувајте многу играчки на децата!

Во едно истражување на американскиот универзитет во Толедо истражувачите заклучија дека изобилството играчки го намалува квалитетот на игра и дека помалку играчки се покорисни за детето. Кога се претрупани, не […]

Живот

Забавни активности што може да ги правите со децата во самоизолација

Додека се во сила мерките за заштита од корона вирусот, меѓу кои распуштањето на градинките и училиштата и самоизолацијата, поминете го времето со децата дома на најкреативен начин што можете. […]

Живот

Зошто прекумерното фотографирање може да им наштети на вашите деца?

Родителите имаат социјални мрежи и камери на нивните телефони, па затоа можат да ги овековечат сите мали моменти од растењето на нивните деца и да ги споделат со светот, наместо […]