Ознака: седница

Вести

ПРЕСЕДАН НА ДИК: Почна реализација на сценариото за кражба на изборите!

Преку правен преседан во Државната изборна комисија (ДИК), започна реализација на сценариото за кражба на изборите од страна на СДСМ и БЕСА, кои со приговори во чисто албански средини сакаат […]

Вести

ВИДЕО: Членовите на СДСМ седницата на ДИК ја претворија во фарса!

Претставниците на СДСМ крајно вулгарно, постојано вршат притисоци врз повиканите членови на Избирачкиот одбор.Седницата на Државната изборна комисија (ДИК) на која се одлучува за приговорите поднесени од СДСМ и БЕСА, […]

Вести

Шокантна изјава на Игор Милев: Каде пишува дека мора да одлучуваме според докази?

Членот на Државната изборна комисија (ДИК) од СДСМ, Игор Милев излезе со шокантна изјава на седницата која во моментов е во тек, а на која се одлучува во однос на […]

Вести

Само членовите на СДСМ го туркаат сценариото со БЕСА

Државната изборна комисија со 7 гласа „против“ и два гласа „за“ го одби првиот приговор на политичката партија БЕСА кој се однесува за избирачкото место 2333/1 во Арачиново, изборна единица […]

Вести

СДСМ со приговори во чисто албански средини сака да ја украде волјата на мнозинството македонски гласачи

Државната изборна комисија по половина час задоцнување ја почна седницата на која ги разгледува приговорите на СДСМ и Коалицијата и на Беса на изборите. Едногласно ченовите на ДИК се договорија […]

Вести

Срцев: Се очекува професионалност од сите членови на ДИК

Сите очи се вперени кон нас како членови на ДИК, од нас се очекува висок степен на професионалност, непристрасност и објективност за постапување согласно изборниот законик и правилник каде што […]

Вести

Седницата на ДИК за расправање и одлучување по приговорите ќе се одржи утре

Државната изборна комисија соопшти дека седницата за расправање и одлучување по приговорите од подносителите на листи на кандидати за пратеници ќе се одржи во текот на утрешниот ден, 15 декември.– […]