Ознака: седница

Вести

Собранието ја продолжи конститутивната седница

Собранието на Република Македонија попладнево ја продолжи конститутивната седница на која ќе се избира претседател, заменик на претседател, членови и нивни заменици на Комисијата за прашања на изборите и именувањата.Во Комисијата […]

Вести

Филип Петровски: Да се потсетиме на нападите на македонската државност кои траат во континуитет 25 години

63 Седница на Собранието на Република Македонија, одржана на 14 Март 1997, информација за актуелната состојба предизвикана со протестите во врска со примената на Законот за јазиците на кои се […]

Вести

Конститутивна седница на деветиот собраниски состав

На конститутивната седница на Собранието на Република Македонија присуствуваат 118 од 120-те избрани пратеници на предвремените парламентарни избори што се одржаа на 11 декември. Првото заседание на деветиот парламентарен состав […]

Локална самоуправа

Седница на Комисија за финансии на Општина Штип

Педесет и шеста седница на Комисија за финансирање, буџет и локален економски развој за 19.12.2016 година (понеделник), со почеток во 11:30 часот.На седницата е следниот дневен ред: 1. Предлог – […]

Вести

СДСМ повлече два приговори

Овластениот претставник на Коалицијата за живот на Македонија, предводена од СДСМ, пред почетокот на продолжението на седницата на Државната изборна комисија, повлече два од преостанатите четири неразгледани приговори за изборни […]

Вести

ДИК прекина со работа околу 3 часот. Продолжението на седницата е закажано за напладне

Државната изборна комисија во три ипол часот по полноќ ја прекина јавната расправа за приговорите поднесени од политичките партии за изборите одржани на 11 декември. Продолжение на седницата закажа за […]