Ознака: Словенија

Балкан

Зголемување на обидите за илегален влез во Словенија

Словенечката полиција објави дека минатиот месец регистрирале зголемување на бројот обидите за илегален влез со земјата. Според овие податоци во мај граничната полиција и армијата откриле 3.283 мигранти, што претставува […]

Балкан

Словенија: Ситуацијата во Македонија е вонредно тешка, 14 дневен карантин за сите кои ќе дојдат од таму

Словенечката Влада објави дека донела одлука сите оние кои доаѓаат од Македонија да мораат да одат во задолжителен 14 дневен карантин. Ваквата одлука важи за сите, без разлика дали се […]

Балкан

Словенија: се укинува задолжителниот карантин од 14 дена!

Словенија: се укинува задолжителниот карантин од 14 дена! Словенците и како и патниците од другите држави членки на Европската унија нема повеќе да одат во 14-дневен карантин по влезот во […]

Балкан

Словенија ја укинува обврската за задолжителна дезинфекција на станбените објекти

Словенечката Влада ја укинува обврската за задолжителна дезинфекција на внатрешноста на сите станбени објекти во земјата. Премиерт Јанез Јанша на социјалните мрежи напиша дека Владата ќе излезе во пресрет на […]

Балкан

Словенија ги отвори аеродромите

По повеќе од два месеца Словенија повторно ги отвори меѓународните аеродроми. На аеродромите во Љубљана, Марибор и Порторож од утрово се дозволени интернационални летови од земјите членки на Европската унија, […]

Балкан

Во Словенија и официјално на 18 мај се отвораат градинките и училиштата

Министерството за образование, наука и спорт на Словенија објави дека на 18 мај и дефинитивно се отвораат училиштата и градинките. Сите приватни и државни градинки ги прават последните подготовки за […]