Ознака: спиење

Живот Здравје

6 ЈАСНИ ЗНАЦИ ДЕКА СТЕ НА ПРАГ НА НЕРВЕН СЛОМ: Ова не смеете да го игнорирате!

Нервниот или емоционалниот слом, на техничко ниво, се категоризира како стресна ситуација што доведува до неспособност на човекот да функционира нормално во секојдневниот живот. Тоа е всушност состојба на умот […]

Занимливости

Еве што значи ако секоја вечер се БУДИТЕ ВО ИСТО ВРЕМЕ!

Постојат внатрешни системи и часовници кои се својствени за луѓето, а кои помагаат при регулацијата на нашите телесни функции. Нашата духовна благосостојба и физичкото здравје се директно поврзани. Традиционалните кинески […]

Живот

Која е поврзаноста меѓу спиењето и менталното здравје?

Може да биде изненадувачки тешко за нас да прифатиме дека главната причина за голем дел од нашето ментално вознемирување може да биде нешто толку недраматично како недостатокот на сон. Подобрувањето […]

Занимливости

КОАЛА – Дали знаевте дека коалите спијат дури 20 часа на ден?

Коалите се австралиски торбари. Зборот „коала“ е изведен од абориџинскиот јазик, што значи „без вода“. Честопати се нарекуваат мечки, но немаат никаква врска со нив. Еве уште неколку интересни факти […]

Живот

Што може да им се случи на децата ако спијат со отворена уста?

Моментите кога го набљудувате животот на вашите деца се бесценети, без разлика дали лазат, јадат, ги прават своите први чекори или спијат. На некои родители им е слатко кога нивните […]

Живот

Погледнете што му прави спиењето на страна на вашето лице

Доктори од козметичката клиника „DrMediSpa“ во Есекс објавиле низа фотографии на кои се гледа како се создаваат брчки на лицето додека спиеме на страна. Можеби веќе сте слушнале дека спиењето […]