Ознака: 2012

Занимливости

Што пребаруваше светот во 2012 година

Интернет пребарувачот Гугл ја објави листата за најпребарувани вести луѓе и фотографии за изминатата година.   Погледнете што најмногу пребаруваше светот за изминатата 2012 година на следниот линк.     […]

Занимливости

Астролозите за 2013та

Српскиот весник „Трето око“ ангажираше за своето специјално издание 20 видовити лица кои прогнозираа што не чека во наредната година. Видовитите не ги израдуваа читателите, затоа што, меѓу другото, прогнозираат […]

Занимливости

Со Ноева арка ќе го преживее крајот на светот

Јохан Хубеирс направил одлична реплика на Ноевата Арка. Арката ја градел 20 години, а како инспирација му послужил сонот кој тој го сонувал за поплавена Холандија. Во склоп на Јохановиот […]

Занимливости

Што ја одбележа 2012та

Несомнено е дека беше тешка година. И како за несреќа, на крајот на оваа тешка година треба да се соочиме со стравот кој ги мачи многумина…крајот на светот и легендарниот датум […]