Ознака: filip petrovski

Видео Избор на уредникот Издвојуваме

Како беше демонтирана АРМ во пресрет на војната во 2001, и дали сето тоа беше дел од еден поширок план?

Дел од разговорот на Филип Петровски во емисијата „Јади Бурек“ кај Јанко. Како беше демонтирана АРМ во пресрет на војната во 2001, и дали сето тоа беше дел од еден […]

Вести

Д-р Филип Петровски: Идејата на Иванов со аболицијата беше да ги смири тензиите

Вечерва гости во емисијата „Отворено  студио“ на тв Нова гости се Љубомир Јосифовски, пратеник на НСДП, д-р Филип Петровски, директорот на Државен Архив на Република Македонија и  поранешен пратеник на […]

Вести Историја

Д-р Филип Петровски во говорот на ГДОМ: Доста е од ова ваше дивеење!

Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ) продолжува со организација на масовни мирни граѓански собири ширум земјава. ГДОМ вечерва организираше собири на граѓани во Велес, Кочани, Прилеп и Битола. Битола, […]

Вести

Петровски: СДСМ не го контролира СОРОС целосно, а пак СОРОС има огромна контрола на СДСМ!

Д-р Филип Петровски вечерва е гостин во емисијата „Во центар„ со Васко Ефтов. Една од темите кои беа предмет на дискусија е политичката криза која ја наметна опозицијата и законот за […]

Вести

Филип Петровски: Заев работи на ослабнување на институциите во државата, се користи со лажни тези и прави криминални дела

Д-р Филип Петровски и Исмет Рамадани беа гости во дебатната емисија на ТВ Нова. Тема на дебатата беа меѓуетничките односи и Меѓународната заедница… На прашањето  дали има решение за ситуацијата, […]

Историја

Македонското прашање и Првата светска војна – симпозиум во МАНУ

Македонското прашање и Првата светска војна (меѓународен симпозиум, 9-10 демекври 2015 Скопје) Михаел Вајтман во својата балканска хроника од 1997 година напиша: „Првата светска војна не започна во Југоисточна Европа […]

Колумни

Неојакобинци

Неојакобинците имаат замисла како се владее. Тоа е рецепт за таканаречено „конфликтно и вечно владеење“. За потребите на овој текст во почетокот ќе се потсетиме на некои термини. Не дека […]