Трик кој секогаш „пали“: Испржете совршени јајца на око!

Наједноставната работа на светот е да се спржат јајца зар не? Сепак за совршено испржени јајца потребно е да се применат неколку трикови. За почеток ви е потребна тава што не се лепи и на средна температура на ринглата. Можете да додадете и неколку капки вода, или пак покријте ја тавата за време на пржењето на јајцата.
Постои решение и за совршен круг и всушност сето тоа е многу едноставно. Пржете ги јајцата во калемена тава и веднаш ставете ги во сендвич. Нема да се „растурат“ и ќе бидат доволно цврсти.

И проверено успева, секој пат. Не само што јајцето е поцврсто, туку може и полесно да се преврти, доколку тоа го сакате.

Јајцата можете да ги пржите и во пиперки, колбасици или виршли. Бидете креативни и разубавете си го појадокот.  За почеток ви е потребна тава што не се лепи и на средна температура на ринглата. Можете да додадете и неколку капки вода, или пак покријте ја тава

Пронајдете не на следниве мрежи: