?????? ?? ??????? ????? ???????…

Loading...

Трпана се прибира доцна вечерта…Трпана се прибира доцна вечерта и брза дасе пофали на мајка и:- Мамо, мамо – види, најдов илјада денари!Нејзината мајка не ја ни погледнува и ја кара:- Прво – не се обидувај никогаш да лажеш мајка.Второ – оди да си го истресеш фустанот од сламата!И трето – да знаеш дека мајка ти на твоите годининаоѓаше повеќе.Трпана се прибира доцна вечерта и брза дасе пофали на мајка и:- Мамо, мамо – види, најдов илјада денари!Нејзината мајка не ја ни

loading...
Loading...