Умреле во ист ден поп и шофер и…

Умреле во ист ден поп и шофер и…Умреле во ист ден поп и шофер и идат сега горе кај Свети Петар да влезат во рајот. Свети Петар им вика:
– Каде бе ти попе, ти си за во пеколот, а шоферот може да влезе во рајот!
– Зошто бе ја во пеколт, па нели јас сум божјо дете, цел живот ги терам луѓето да се молат!
– Ааа, како не, знам јас, пред да дојдете ваму во твојата црква сите спиеја, а кај шоферчево во автобусот сите се молеа!Умреле во ист ден поп и шофер и идат сега горе кај Свети Петар да влезат во рајот. Свети Петар им вика:
– Каде бе ти попе, ти си за во пеко

Пронајдете не на следниве мрежи: