ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Тинејџерка брутално нападната поради тоа што носела марама!

Надзорната камера во источен Лондон забележала брутален напад на тинејџерката Таснем Кабир (16) поради тоа што носела шамија.Таснем претрпела повреди на лицето, па ѝ биле скршени неколку заби, кога зад грб ја удрил Мајкал Ајоад (34).
Тинејџерката била на пат кон училиште, а се се случило во ноември 2012 година, но оваа вест била објавена во контекст на растечката исламобобија во Велика Британија.
Ајоад, кој е по потекло од Нигерија, осуден е на четири години затвор .
Во Британија во последно време е зголемен бројот на напади на муслимани, што докажуваат и бројните снимки од камерите инсталирани низ британската престолнина.
Бројот на напади од јули 2015 година пораснал за 70 проценти, потврдуваат од британската полиција.

Таснем претрпела повреди на лицето, па ѝ биле скршени неколку заби, кога зад грб ја удрил Мајкал Ајоад (34).
Тинејџерката била на пат кон у

Пронајдете не на следниве мрежи: