Вака изгледа предозирање на марихуана


Не постои максимална доза од аспект на здравството. На вистина, не може да испушите или внесете доволно канабис за да се самоубиете или да си предизвикате тешки здравствени последици.

Никогаш немало случај на фатално предозирање само од марихуана. За разлика од супстанциите како алкохол или опиоиди, марихуаната не го потиснува централниот нервен систем до степен до кој може директно да предизвика респираторни проблеми или други опасни по живот состојби.

Сепак, конзумирањето екстремно големи количини марихуана во краток период може да доведе до непријатни и потенцијално опасни симптоми како што се анксиозност, параноја, панични напади, па дури и халуцинации. Овие ефекти обично се краткотрајни и исчезнуваат откако ќе исчезнат ефектите од марихуаната.

Важно е да се напомене дека иако самата марихуана можеби не е смртоносна, користењето заедно со други супстанции или вклучувањето во ризично однесување како возење под дејство може да ја зголеми веројатноста за повреда. Како и со секоја супстанција, одговорната употреба, умереноста и свесноста за индивидуалните нивоа на толеранција се клучни за минимизирање на потенцијалните ризици.

За тие што се предозирале на марихуана во моментов и бараат решение за спокојство.
– Реклама –
Пронајдете не на следниве мрежи: