Каков татко- таков син

Loading...

-Тато, наставничката по математика те побара.
– Што се случило?
-Ме праша:
„колку е 9 по 7?“, а јас и одговорив:„63“, па ме праша:
А 7 по 9? И јас:
-исти к*р ти е…
-Стварно, се зачудил таткото, – добро ќе отидам јас.
Наредниот ден синот го прашува:
-Тато беше ли во школо?
-Уште не сум
-Кога ќе идеш иди кај наставникот по физичко.
-Зашто кај него?
-Имавме час и ме натера да ја кренам десната нога и ја дигнав. После левата ја дигам, а после ме натера десната нога, ја дигам. И ми вика, дигни ја левата. И јас му одговарам:
„Па на к*рот ли ќе стојам?„
-Така е, му вика татко му, добро ќе му отидам и на него.
Наредниот ден синот го прашува:
-Тато беше ли во школо?
-Уште не.
-Не оди, ме избркаа
-Зошто?
-Ме викна директорот, влегувам и седнувам до наставничката по математика, наставникот по физичко и наставничката по географија.
-А наставничката по географија за кој к*р дошла? – прашал таткото
– И јас го прашав истото!
 -Тато, наставничката по математика те побара.
– Што се случило?

loading...