Загатка: Дали размислувате логички?

Loading...

Решете ја оваа загатка:

Возиш формула, пред тебе има подморница, а зад тебе вселенски брод. Како ќе се извлечеш од тоа?

 

Обратете внимание на целата реченица и на тоа што може да биде од страните, а намерно е изоставено.

Решение: Му велиш на дечкото да го запре рингишпилот.

 

loading...