Како во младоста

Loading...

 

Седат баба и дедо и гледаат на телевизија филм со млади и заљубени луѓе. Дедото и вели на бабата:

-Сакаш да си играме како кога бевме премногу млади? 

-Секако дека сакам. Но, како е тоа?

 

-Па многу едноставно. Вечер околу 8 часот ќе те чекам на клупата во паркот, ти ќе дојдеш и демек имаме состанок.

И отишол дедото таму, чекал, чекал но бабата не се појавила. Си оди лут дома и и вели:

-Добро, цел час те чекав, зошто не дојде?

-Паа, мама не ме пушташе миличок.

loading...
Loading...