Виц: Јас не лажам

Разговараат дечко и девојка. Тој и вели:

-Мила, тебе утре ти е роденден. Полниш 26 години?

-Да душо, утре ми е, ама полнам 25.

-Како така? Па нели за роденденот минатата година рече дека ќе наполниш 25?

-Епа така, зарем јас ти личаm на оние кои еднаш кажуваат едно, друг пат друго???

Пронајдете не на следниве мрежи: