Доза смеење со кумановски вицови

Loading...

Секој виц, кажан на кумановски е одличен виц…

 

У селски кокошарник, покрај старога петла, домаќин донеја и младога петла. И почињав они кавгу за кокошке. Стар вика- слушај знам ти си млад, остави ми на мене само две кокошке, други су твои! Млад вика- бриши бе тамо ни едну не ти давам, твое време прошло! Стар му вика- не даваш а, мое време прошло, ај бе да те виду да се тркамо до дрво, па кој победи добива све, само дај ми 2-3 метра предност, бива ли? Бива. Само што потрчале и домаќин од двор вика: Жено, дај гу пушку, маму ли му ебу педерску, овј е четврти за едну недељу!

 

 

Батко Ѓорѓија отишја куде адвоката и га прашуе:
– Извини да те прашам, колко наплаќаш за услуге?
– 100 евра за три прашања.
– Абе нели е тој скупо?
– Скупо е, ама тој ти е – одговара адвокат. А кое е твое треќо прашање?

 

Прашуе га Симе своега сина:
– Сакаш ли сине малко ја и ти да разговарамо за секс?
– Нема проблем тате, ајде кажи што те интересира?

 

Баба Цвета сакал да ги провери свои три зета колко гу сакав, и решила да ги тестира.
Викнала га првога зета на гости и рипнала у реку да се дави. Зет рипнаја по њума и гу спасија. Јутре д’н пред његову куќу осмнаја нов Фиќо с’с поруку: Пуно фала – твоја баба.
Другу недељу викнала га другога зета и исто. Рипнала да се дави, зет улегнаја у реку и гу спасија. И баба Цвета и на њега му купила ново Фиќо с’с поруку: Пуно фала – твоја баба.
Треќу недељу викнала га и најмалога зета и исто. Рипнала у воду да се дави.. а зет завртеја главу и баба Цвете се удавила. Јутре д’н пред његову куќу осмнаја нов Ауди с’с поруку: Пуно фала – твој дедо.

 

Пасев си две јагниња траву по ливаду (мезив и филозофирав) и едно га прашуе друго:
“Веруеш ли у живот после Велигден ?!

 

Шетав се по Куманово Аце и Пеце и налетуе профа по математику:
Аце: Добар дан Професоре!
Пеце: Добро вечер!
Профа: Како бе Пеце “Добро Вечер”?! У сред пладне?!
Пеце: Абе Професоре, к’т те виду одма ми се стмни!

loading...