Ќе има уште 70 нови работни места

Loading...

Хрватската компанија „Мали Лошињ“ најави дека ќе инвестира околу пет милиони евра во изградба на фабрика за флаширана вода во дебарското село Гари, со годишен капацитет од 100 милиони литри, и ќе отвори над 70 работни места.

Лиценцата за експлоатација на подземни води на управителот на компанијата Дражен Балиќ денеска во Владата му ја врачи министерот за економија Ваљон Сарачини.

 

Се разбира целиот текст на нашиот патрнерки сајт ВРАБОТУВАЊЕ.КОМ, најдобриот сајт специјализиран за вработување:

https://news.vrabotuvanje.com.mk/mk/articles/muabet-na-denot/kje-ima-ushte-70-novi-rabotni-mesta

loading...
Loading...