Мали Џокица и учителката

Loading...

Си бил Мали Џокица второ одделение и отишле сите заедно на школска екскурзија низ Македонија арно ама со преноќување.

Кога се сместиле во хотелот, сите деца уморни веднаш заспале, само Џокица не.
Пошла учителката да провери и го видела Џокица разбуден. Го прашала зошто не спие, а тој и рекол:
Јас дома кога заспивам, мајка ми спие заедно со мене, и јас моето мало прсте го ставам кај неа во папукот.

Затоа сега неможам да заспијам.
Видела не видела учителката, морала нешто да направи за да го успие Џокица и рекла:
Еве Џоке, јас че спијам со тебе само ти да заспиеш…..
После некое време се слуша вознемирен учителски глас:
Учителката: Џокица тоа не е папукот!!!
Џокица: Знам, ама и ова не е моето мало прсте!!!

loading...
Loading...