Најголемите бизнис грешки на сите времиња

Loading...

Никој не сака ниту да помисли дека барем еднаш во животот сепак ќе донесе лоша деловна одлука. Некои веруваат дека тоа е невозможно да се случи, но никогаш не се знае кога ќе одбиете некоја добра идеја или ќе пропуштите некоја прилика… 

Доколку мислите дека сте малер кога станува збор за донесување на вистинските деловни одлуки и дека ништо не Ви оди од рака, тогаш се лажете! Верувајте ни кога Ви велиме дека ниту една од Вашите деловни одлуки не може да биде полоша од следните 16 што ќе Ви ги прикажеме. 

За волја на вистината, Вие и најверојатно не работите во такви компании и не сте на такви раководни позиции за да бидете во можност да донесете слични одлуки, но верувам дека работите што следат барем малку ќе Ве насмеат или утешат, но и можеби ќе Ве потсетат дека понекогаш е добро доколку си ги држите очите отворени бидејќи никогаш не се знае. Сигурно не сакате да бидете во кожата на издавачот кој одбил да ја издаде книгата „Хари Потер“, ниту, пак, на местото на челниците на компанијата „Кока Кола“ кои своевремено одлучиле да не ја купат Пепси. Колку и да Ви се чини нереално, сепак, тоа се одлуки донесени од страна на вистински луѓе.

Прочитајте повеќе:

https://news.vrabotuvanje.com.mk/mk/articles/od-rabota-nema-sramota/najgolemite-biznis-greshki-na-site-vreminja

loading...
Loading...