Виц: Што е тоа политика?

Loading...

Едно просечно малолетно дете го прашува својот татко, кој е еден просечен македонски буџован:

– Тато, што е тоа политика?
– Види вака, сине: јас сум сопственик и столб на нашава куќа, што значи јас сум капитализмот; твојата мајка ја средува куќата, што значи таа е администратор или влада; нашата помошничка работи многу за мали пари и таа е работничката класа; ти си обичниот народ, а твоето помало братче е иднината.
– Е па, тато, сега знам што е политика.
– Кажи, сине?
– Додека капитализмот ја е*е работничката класа, владата спие, народот е игнориран, а иднината е во гомна!

loading...
Loading...