Доколку немате идеја што да подготвите за појадок, вие сте на вистинското место. Денеска ви подготвивме рецепт за планинска пита со сирење што ќе ги воодушеви сите членови на вашето семејство.
Она што ја издвојува оваа пита, освен едноставната подготовка, е тоа што прво се прелива со растопен путер, а потоа со мешавина од јајца и млеко, кои ја прават кората крцкава и крцкава.
Компоненти:
за облекување:
2 јајца
200 мл млеко
100 путер
Подготовка:
Се матат јајцата и јогуртот, па се додаваат брашното и прашокот за пециво.
Потоа додадете го сирењето и сè добро измешајте.
Добро подмачкајте ја тавата, па на дното ставете две кори.
Истурете малку фил, па одозгора ставете една кора.
Повторете ја постапката додека не ви снема материјал.
Постапката треба да ја завршите со кора.
Исечете ја питата на коцки, а потоа премачкајте со растопен путер.
Изматете ги јајцата и млекото и прелијте ги со кората.
Питата се пече во ладна рерна на 200 степени околу еден час.
Подготовка!
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.