Блажо и Нацо ловат риби на езерoто и цел ден…

Loading...

Блажо и Нацо ловат риби на езерoто и цел ден ништо не фатиле. И таму накај приквечерината гледат една шатка ја фатиле, а оваа им вика:Блажо и Нацо ловат риби на езерoто и цел ден ништо не фатиле. И таму накај приквечерината гледат една шатка ја фатиле, а оваа им вика:
-Немојте да ме јадете, ја сум златна шатка, и ќе ви исполнам по една желба, ќе ви снесам по едно јајце, вие замислите си желба, скршете го од земјата и ќе ви се исполни желбата….
-Ами ај, да го видиме и тоа чудо, секако не сме гладни…..
Им снесла шатката по едно јајце, и овие си заминале за Кавадарци….
Стои Блажо пред неговата куќа, и мисли:
-Сакам да имам многу пари, батлери да ме служат, огромна куќа со базен, да шетаат голи пи*иња по базенот и многу пијачки…..
Го крши јајцето од земјата….и ОППААА стварно му се исполнува желбата…
Ја отвара вратата на куќата го пречекува батлер, влегува внатре базен, голи женски пијачки фрчат…..
Си седнал на базенот и таман си турил пијачка, му иде батлерот и му вика:
–Господине Блажо, ве бара еден сиромашен тип, вика сте ловеле риба заедно на времето…
Излегува Блажо и го гледа Нацо, и му вика;
-Леле Блажо дојди кај мене да видиш што ми се деси….
Одат кај него истата сиромашка куќа, ја отвараат вратата и што ќе видат,
полна куќата голи мажи, гологази, ку*ови се мандаат, црнци, кинези, арапи, секакви…..
Блажо го прашува:
-Добро бе да а е*ам мајка ти брлава, ти што посака….
-Абе стојам така, го држам јајцето во раката и си мислам што ми фали, нови врати, нов покрив, намештај, и си мислам оооо ами мене милион и триста иљади ку*ови ми фалат бре…….и ми падна јајцето од раката…..Блажо и Нацо ловат риби на езерoто и цел ден ништо не фатиле. И таму накај приквечерината гледат една шатка ја фатиле, а оваа им вика:
-Нем

loading...
Loading...