Црногорец се излежава под дебела сенка…

Loading...

Црногорец се излежава под дебела сенка. Проаѓа некој бизнисмен и му вика…Црногорец се излежава под дебела сенка. Проаѓа некој бизнисмен и му вика: – Aбе како можеш така да лежиш? Земи нешто работи, обработувај ја земјата – И? – И ќе ти пораснат плодови, ќе ги продадеш на пазар, па ќе си купиш еден чамец и ќе ловиш риби. – И? – И ќе ги продаваш рибите па ќе го прошириш бизнисот, ќе направиш голема компанија. – И? – И ќе заработиш многу пари, ќе си купиш остров и после ќе уживаш. – Па ја и сеа уживам….Црногорец се излежава под дебела сенка. Проаѓа некој бизнисмен и му вика: – Aбе како можеш така да лежиш? Земи

loading...
Loading...