Доктор држи предавање пред голема публика во Оксфорд…

Loading...

Доктор држи предавање пред голема публика во Оксфорд:  “Материјалот што го ставаме во нашите стомаци требаше да не убие – барем повеќето од нас кои тука седиме – уште пред многу години.
 Доктор држи предавање пред голема публика во Оксфорд:  “Материјалот што го ставаме во нашите стомаци требаше да не убие – барем повеќето од нас кои тука седиме – уште пред многу години.
Црвеното месо е полно со стероиди и боја. Безалкохолните пијалаци доведуваат до кородирање на слузокожата на вашиот желудник. Кинеска храна е полна со Monosodium glutamat.
Долгите диети можат да бидат катастрофални, а никој од нас не ги разбира долгорочните штети предизвикани од бактериите во водата за пиење.
Но, постои едно нешто што е најопасно од сè, и повеќето од нас го јаделе или ќе го јадат.
Може ли некој тука да ми каже која е таа храна, која кај повеќето од нас предизвикува болка и страдање со години по јадењето? ”
По неколку секунди тишина, 70-годишен човек во предниот ред крева рака и прашува благо: “Свадбена торта?”Доктор држи предавање пред голема публика во Оксфорд:  “Материјалот што го ставаме во нашите стомаци требаше да не убие – барем повеќето

loading...
Loading...