Фото: Кој е единствениот охридски збор што не завршува на Т?

Охришани се познати по тврдото Т што го ставаат на крајот од секој збор. Го знаете ли единствениот охридски збор што не завршува на Т? 
Скоро секој збор им завршува на Т, но оној збор кој треба да ја содржи буквата Т, кај охриѓани тоа го нема..
Има логика?! 🙂
Извор. ohrigani.mkГо знаете ли единствениот охридски збор што не завршува на Т? 
Скоро секој збор им завршува на Т, но оној збор кој треба да ја содржи

Пронајдете не на следниве мрежи: