Фото: Погледнете како би изгледало да имаше интернет пред нашата ера!

Loading...

МАКЕДОНИЈА ЈА СРУШИ АТИНА КАЈ ХЕРОНЕА!Денес во Херонеа се водеше битката помеѓу Македонија и Атинците во која Македонија славеше над Атина.
Македонија имаше од прилика 32.000 војници и се бореше против не организирана војска на Атина, која имаше негде 30.000 војници. Не е позната бројката на жртви од наша страна, но од Атинска страна имат над 2000 мртви. Со ова битка Кралот Филип заедно со синму Александар ја совладаа скоро целата тереторија на Атина.
Во Македонија нардните 3 дена се прогласени за денови на слава, никој неморат да ојт наработа и јадење и пиење се на сметка од кралот.
Во прилог читајте неколку коментари преземени од фејсбук групата “Една е Македонија„  испратени од јавните личности:
 

Извор: ohrigani.mkДенес во Херонеа се водеше битката помеѓу Македонија и Атинците во која Македонија славеше над Атина.

loading...
Loading...